Αυτή την τρομερή τελειομανία που προσπαθούν να φυτέψουν μέσα μας από μικρή ηλικία, δεν την καταλαβαίνω. Επιπλέον, με θυμώνει πολύ. Όταν σ’ αυτή προστίθεται ο σπόρος για το κυνήγι της νίκης, τότε εξαγριώνομαι. Αν προσέξουμε, συνήθως είναι πολύ γλυκός και έμμεσος(ίσως ύπουλος ενίοτε) ο τρόπος με τον οποίο περνιούνται τα μηνύματα αυτά στα παιδιά. Ξεκινά με το σχολείο, όπου «ο Γιωργάκης έχει καλύτερο έλεγχο από σένα. Τι λιγότερο έχεις εσύ και δεν μπορείς να πάρεις ‘Α’ σε όλα τα μαθήματα;» και συνεχίζεται με έναν άλλο Γιωργάκη, Πέτρο, Ελένη που είναι απουσιολόγος ενώ εσύ δεν είσαι. Αυτά ακολουθούνται από τον «ξάδερφό σου που μπήκε στο Πανεπιστήμιο ενώ εσύ έμεινες απ’ έξω», «τον συνάδερφο που είναι ανώτερος από σένα στην ιεραρχία και πρέπει να τρέξεις να αναρριχηθείς κι εσύ» και το παραμυθάκι επεκτείνεται με «τους φίλους σου που έχουν παντρευτεί πριν από σένα και έχουν παιδιά, ενώ εσύ θα πεθάνεις μόνος κι άκληρος».

Αυτό το τρενάκι του διαρκούς ανταγωνισμού, συχνά σημαδεύει ανθρώπους για ολόκληρη την ζωή τους. Επικεντρώνονται στο να ξεπεράσουν τον τάδε ή τον δείνα ενώ κατ’ εμέ, θα ήταν προτιμότερο να προσπαθούν να είναι καλύτεροι από τον προηγούμενο εαυτό τους. Ο στόχος είναι η πρόοδος, η προσωπική εξέλιξη, τα βήματα προς τα εμπρός, η ωρίμανση αντί απλώς για την πρόσθεση χρόνων στον αριθμό που δηλώνει κάθε φορά την ηλικία. Και τελικά, τι είναι επιτυχία και τι είναι νίκη; Αυτές οι λέξεις έχουν το ίδιο περιεχόμενο για όλους; Κι αν συγκεντρώνω όλες τις δυνάμεις μου για να προσπεράσω τους άλλους στον …αγώνα, πότε προλαβαίνω να ασχοληθώ με την προσωπική και εσωτερική μου εξέλιξη; Επίσης, το θέμα μας είναι το αποτέλεσμα ή το τι έχουμε διδαχθεί για εμάς και την ζωή στην διάρκεια της μάχης; Πάει ο Καβάφης και η αξία του ταξιδιού; Τα ξεχάσαμε;

Η διαδρομή, όσα μαθαίνουμε σε κάθε μάχη, σε κάθε προσπάθεια σε κάθε τομέα της ζωής μας, αυτό έχει αξία. Πολλές φορές (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ) αυτός που έχει κερδίσει το έπαθλο, έχει γράψει πολύ λιγότερα πράγματα στο βιβλίο της εσωτερικής ανάπτυξης. Άλλοτε πάλι όχι. Κέρδισε κι αυτός πολλά. Αλλά, οι υπόλοιποι; Αυτοί που ίδρωσαν, πάλεψαν με τον εαυτό τους, αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια στον δρόμο προς τον στόχο αλλά τελικά δεν νίκησαν, είστε σίγουροι ότι είναι ηττημένοι; Μπορεί να μην νίκησαν κάποιον αλλά κέρδισαν πολλά. Βίωσαν πολλά, κατέκτησαν και ξεπέρασαν ακόμα περισσότερα και είναι άλλοι άνθρωποι πια. Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτή την καραμέλα του «the winner takes it all», γιατί συχνά δεν προσφέρει τίποτα άλλο από το να κλονίζει την πίστη στον εαυτό μας και να μας τυφλώνει, κρύβοντας όσα κατακτήσαμε.The winner doesn’t take it all.

Δημοσιεύθηκε από

Η Ανθή μεγάλωσε διατυμπανίζοντας πως θα γίνει ηθοποιός. Δεν έγινε. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και συνεχίζει να αγαπάει το θέατρο. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά,στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Εργάζεται από τα 16 και είναι περήφανη γι’ αυτό. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με ανάπτυξη, διαχείριση& συντονισμό δικτύου πωλητών στον κλάδο της υγιεινής διατροφής, στα πλαίσια της επιχείρησης που διατηρεί μαζί με τον σύζυγό της. Μετά από την διετή φοίτηση(ως μέρος των προγραμμάτων διά βίου μάθησης) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την απόκτηση πιστοποίησης στην Συμβουλευτική & το Life Coaching, συνεχίζει σχετικές σπουδές με κατεύθυνση το Life Coaching στην Coaching Evolution Academy Int’l. Έχει ιδρύσει και συν-διευθύνει την εταιρεία Euphoria&Spirit που δραστηριοποιείται στο τρίπτυχο Ευεξία-Πολιτισμός-Προσωπική Ανάπτυξη. Εκεί συνδυάζει τους τρεις αυτούς τομείς που αγαπά και ενώνει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Από μικρή απολάμβανε την ενασχόληση με την γραφή αλλά δεν σχεδίαζε να οδηγήσει τα γραπτά της μπροστά στα μάτια άλλων.Τελικά το έκανε. Εδώ και αρκετά χρόνια εκφράζεται γραπτώς μέσα από το blog της και γράφει διηγήματα.Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2015. Το 2017 εκδόθηκε το ebook της με τίτλο «MLM Business,Organizing tips & more»,γραμμένο στα Αγγλικά για να διατεθεί από την πλατφόρμα Amazon. Έχει προσέξει πως αυτά που δηλώνει φωναχτά πως θα κάνει, παίρνουν συνέχεια παράταση, ενώ εκείνα που τελικά κατορθώνει να ολοκληρώσει, είναι αυτά που δουλεύει ήρεμα και αθόρυβα. Είναι παντρεμένη και μαμά. Είναι 35 ετών. Συχνά αισθάνεται μεγαλύτερη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s