Στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου στο πρόγραμμα «πιστοποιημένη κατάρτιση στην Συμβουλευτική και το life coaching» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, βρέθηκα στην διημερίδα coaching days greece που διοργανώθηκε για 7η χρονιά από την Ακαδημία Coaching Evolution. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο ανταλλαγή απόψεων, ενδιαφέρουσες πληροφορίες, γνωριμία με ανθρώπους που προβληματίζονται συχνά για ίδια πράγματα και αναζητούν τρόπους για βοήθεια άλλων στην διαχείριση της γεμάτης απαιτήσεις καθημερινότητας. Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι άξιζε τον χρόνο και την ενέργεια που έδωσα για να είμαι εκεί.
Αποτέλεσμα εικόνας για investing your time
Διαπίστωσα για μία ακόμα φορά πόση ευφορία προκαλεί το να ασχολείσαι με την συμπεριφορά των ανθρώπων, τις κρυμμένες τους δυνάμεις που συχνά αρνούνται να δουν, τις τεχνικές αλλαγής μιας ήδη διαμορφωμένης νοοτροπίας που τους δεσμεύει και δεν τους αφήνει να ανθίσουν. Όταν μπαίνεις συνειδητά σε διαδικασία εξερεύνησης όλων αυτών και αρχίζεις στο μυαλό σου ζυμώσεις με διαρκώς εισερχόμενο νέο υλικό, ένας μαγευτικός κόσμος ανοίγεται μπροστά σου. Βρίσκοντας παράλληλα και άλλους που είτε έχουν ήδη εντρυφήσει σε τέτοια θέματα, είτε είναι στο ξεκίνημα της αναζήτησης και έρευνάς τους, νιώθεις ως μέλος μιας όμορφα ανήσυχης παρέας. Συναντάς άλλοτε πράγματα που ήδη ξέρεις από την δική σου ενδοσκόπηση και μελέτη και άλλοτε καινούργια «τροφή» που αν την καταναλώσεις σωστά, μπορεί να γίνει ό,τι πιο θρεπτικό έχεις να δώσεις στο νου σου.
Αποτέλεσμα εικόνας για discussions
Τα πιο δυνατά στοιχεία της διημερίδας ήταν η εμφανής αφοσίωση και αγάπη των ανθρώπων της COACHING EVOLUTION που ήταν διοργανωτές και ο έντονα συμμετοχικός και διαδραστικός τρόπος με τον οποίο διεξήχθη το σεμινάριο. Βασική εισηγήτρια, η Πάμελα Καραβά, ένας άνθρωπος ενδιαφέρων, με εμφανή αυτοπειθαρχία και διάθεση για διαρκή εμπλουτισμό των γνώσεων και εμπειριών της. Πρόκειται για μία γυναίκα που μπορεί να εμπνεύσει, να κρατήσει ισορροπίες, να γίνει ελαφρώς αυστηρή όταν χρειάζεται αλλά χωρίς  να χάνει την ευγένεια και το χαμόγελό της. Ήταν σε όλο το διήμερο ένας ακούραστος και σε εγρήγορση «στρατιώτης» για να είναι βέβαιη πως όλα θα έβαιναν καλώς με την διοργάνωση. Δεν έχει καμία σημασία αν συμφώνησα με κάθε λέξη της. Ποτέ δεν συμφωνούμε σε όλα με όλους, ούτε με τον ίδιο μας τον εαυτό! Με κέρδισε στο σύνολο, ταυτίστηκα σε πολλά μαζί της, δεν άφησε αναπάντητο ερώτημα ή αμφισβήτηση να αιωρείται! Βοήθησε να επιβεβαιώσω για μία ακόμα φορά πόσο μπορεί να εμπνεύσει κάποιος που ασχολείται με το αντικείμενο της δουλειάς του σοβαρά, με επαγγελματισμό και αληθινή αγάπη, χωρίς προχειρότητα και τυχοδιωκτισμό.
Εύχομαι καλή συνέχεια στην ίδια και στην ομάδα της. Οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν ξανά.
Για όσους ζουν στην Θεσσαλονίκη, η διημερίδα Coaching Days Greece 7, θα διεξαχθεί και εκεί, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Μπορείτε να ενημερωθείτε επικοινωνώντας με την Coaching Evolution: info@coachingevolution.org – 6983621040

Δημοσιεύθηκε από

Η Ανθή μεγάλωσε διατυμπανίζοντας πως θα γίνει ηθοποιός. Δεν έγινε. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και συνεχίζει να αγαπάει το θέατρο. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά,στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Εργάζεται από τα 16 και είναι περήφανη γι’ αυτό. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με ανάπτυξη, διαχείριση& συντονισμό δικτύου πωλητών στον κλάδο της υγιεινής διατροφής, στα πλαίσια της επιχείρησης που διατηρεί μαζί με τον σύζυγό της. Μετά από την διετή φοίτηση(ως μέρος των προγραμμάτων διά βίου μάθησης) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την απόκτηση πιστοποίησης στην Συμβουλευτική & το Life Coaching, συνεχίζει σχετικές σπουδές με κατεύθυνση το Life Coaching στην Coaching Evolution Academy Int’l. Έχει ιδρύσει και συν-διευθύνει την εταιρεία Euphoria&Spirit που δραστηριοποιείται στο τρίπτυχο Ευεξία-Πολιτισμός-Προσωπική Ανάπτυξη. Εκεί συνδυάζει τους τρεις αυτούς τομείς που αγαπά και ενώνει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Από μικρή απολάμβανε την ενασχόληση με την γραφή αλλά δεν σχεδίαζε να οδηγήσει τα γραπτά της μπροστά στα μάτια άλλων.Τελικά το έκανε. Εδώ και αρκετά χρόνια εκφράζεται γραπτώς μέσα από το blog της και γράφει διηγήματα.Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2015. Το 2017 εκδόθηκε το ebook της με τίτλο «MLM Business,Organizing tips & more»,γραμμένο στα Αγγλικά για να διατεθεί από την πλατφόρμα Amazon. Έχει προσέξει πως αυτά που δηλώνει φωναχτά πως θα κάνει, παίρνουν συνέχεια παράταση, ενώ εκείνα που τελικά κατορθώνει να ολοκληρώσει, είναι αυτά που δουλεύει ήρεμα και αθόρυβα. Είναι παντρεμένη και μαμά. Είναι 35 ετών. Συχνά αισθάνεται μεγαλύτερη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s