Στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου στο πρόγραμμα «πιστοποιημένη κατάρτιση στην Συμβουλευτική και το life coaching» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, βρέθηκα στην διημερίδα coaching days greece που διοργανώθηκε για 7η χρονιά από την Ακαδημία Coaching Evolution. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο ανταλλαγή απόψεων, ενδιαφέρουσες πληροφορίες, γνωριμία με ανθρώπους που προβληματίζονται συχνά για ίδια πράγματα και αναζητούν τρόπους για βοήθεια άλλων στην διαχείριση της γεμάτης απαιτήσεις καθημερινότητας. Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι άξιζε τον χρόνο και την ενέργεια που έδωσα για να είμαι εκεί.
Αποτέλεσμα εικόνας για investing your time
Διαπίστωσα για μία ακόμα φορά πόση ευφορία προκαλεί το να ασχολείσαι με την συμπεριφορά των ανθρώπων, τις κρυμμένες τους δυνάμεις που συχνά αρνούνται να δουν, τις τεχνικές αλλαγής μιας ήδη διαμορφωμένης νοοτροπίας που τους δεσμεύει και δεν τους αφήνει να ανθίσουν. Όταν μπαίνεις συνειδητά σε διαδικασία εξερεύνησης όλων αυτών και αρχίζεις στο μυαλό σου ζυμώσεις με διαρκώς εισερχόμενο νέο υλικό, ένας μαγευτικός κόσμος ανοίγεται μπροστά σου. Βρίσκοντας παράλληλα και άλλους που είτε έχουν ήδη εντρυφήσει σε τέτοια θέματα, είτε είναι στο ξεκίνημα της αναζήτησης και έρευνάς τους, νιώθεις ως μέλος μιας όμορφα ανήσυχης παρέας. Συναντάς άλλοτε πράγματα που ήδη ξέρεις από την δική σου ενδοσκόπηση και μελέτη και άλλοτε καινούργια «τροφή» που αν την καταναλώσεις σωστά, μπορεί να γίνει ό,τι πιο θρεπτικό έχεις να δώσεις στο νου σου.
Αποτέλεσμα εικόνας για discussions
Τα πιο δυνατά στοιχεία της διημερίδας ήταν η εμφανής αφοσίωση και αγάπη των ανθρώπων της COACHING EVOLUTION που ήταν διοργανωτές και ο έντονα συμμετοχικός και διαδραστικός τρόπος με τον οποίο διεξήχθη το σεμινάριο. Βασική εισηγήτρια, η Πάμελα Καραβά, ένας άνθρωπος ενδιαφέρων, με εμφανή αυτοπειθαρχία και διάθεση για διαρκή εμπλουτισμό των γνώσεων και εμπειριών της. Πρόκειται για μία γυναίκα που μπορεί να εμπνεύσει, να κρατήσει ισορροπίες, να γίνει ελαφρώς αυστηρή όταν χρειάζεται αλλά χωρίς  να χάνει την ευγένεια και το χαμόγελό της. Ήταν σε όλο το διήμερο ένας ακούραστος και σε εγρήγορση «στρατιώτης» για να είναι βέβαιη πως όλα θα έβαιναν καλώς με την διοργάνωση. Δεν έχει καμία σημασία αν συμφώνησα με κάθε λέξη της. Ποτέ δεν συμφωνούμε σε όλα με όλους, ούτε με τον ίδιο μας τον εαυτό! Με κέρδισε στο σύνολο, ταυτίστηκα σε πολλά μαζί της, δεν άφησε αναπάντητο ερώτημα ή αμφισβήτηση να αιωρείται! Βοήθησε να επιβεβαιώσω για μία ακόμα φορά πόσο μπορεί να εμπνεύσει κάποιος που ασχολείται με το αντικείμενο της δουλειάς του σοβαρά, με επαγγελματισμό και αληθινή αγάπη, χωρίς προχειρότητα και τυχοδιωκτισμό.
Εύχομαι καλή συνέχεια στην ίδια και στην ομάδα της. Οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν ξανά.
Για όσους ζουν στην Θεσσαλονίκη, η διημερίδα Coaching Days Greece 7, θα διεξαχθεί και εκεί, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Μπορείτε να ενημερωθείτε επικοινωνώντας με την Coaching Evolution: info@coachingevolution.org – 6983621040

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.