Anthi Psomiadou

Writer, Life Coach, Human Behaviour Researcher

Περί έμπνευσης

9fae4c5a62df3dcdb937217c2316a049

Άλλοτε σφυρί που χτυπά σε πυρωμένο σίδερο και άλλοτε ραβδί στου μαέστρου τα χέρια, σε μια μελωδία όπου η φύση συντονίζεται αρμονικά και σιγοτραγουδά. Αυτές τις μορφές πήρε εκείνη τη νύχτα η έμπνευση και εναλλάσσονταν οι δυο τους κάνοντας το γράψιμό μου άλλοτε ανήσυχο και άλλοτε γαληνεμένο. Με άφησαν μετά να τις συλλογίζομαι, σ’ εκείνο το αιώνιο ερώτημα του τι είναι τελικά η έμπνευση, τι είναι αυτός ο άνεμος που για λίγο σε φυσά κι έπειτα ταξιδεύει για άλλον δημιουργό, για να επανέλθει με τις κατάλληλες ξανά συνθήκες.

Δεν είναι μια κυρία για μένα η έμπνευση, μια μούσα ή μια νεράιδα που ρίχνει χρυσόσκονη στον συγγραφέα φευγαλέα, στην αέναη πορεία της προς τον επόμενο κάθε φορά στόχο. Είναι συγχρονισμός. Συνάντηση δυνάμεων, στοιχείων, οραμάτων, δεξιοτήτων, συναισθημάτων την κατάλληλη στιγμή. Συντονίζονται, συγχρονίζονται, «κουμπώνουν», ενώνονται ακριβώς για εκείνη τη στιγμή μόνο και στροβιλίζονται μέσα μου για να δώσουν ώθηση στα χέρια και να γράψω.

Εκείνο το «μετά» βέβαια είναι δύσκολο. Σαν να γεύτηκες το γλυκύτερο φιλί και είναι άγνωστο πότε θα το γευτείς ξανά. Κάπου αλλού φιλάει τώρα η έμπνευση. Φεύγει και σ’ αφήνει μετέωρο και μουδιασμένο. Στην αναζήτηση. Στην προσμονή. Μόνο μια συνειδητοποίηση (που είτε όντως ισχύει είτε είναι η δική σου απάντηση για να διαχειριστείς το θέμα) έρχεται και απελευθερώνει: Δεν είναι μόνο τότε – στο συγχρονισμό και εν μέσω του μαγευτικού στροβιλίσματος- που αξίζει να είσαι συγγραφέας. Δεν είναι μόνο τότε απολαυστικό. Δεν είναι μόνο τότε απελευθερωτικό και εξισορροπητικό το βίωμα. Είναι και τις άλλες ώρες, στις άλλες φάσεις, τις ενδιάμεσες. Ανοίγονται και τότε Πύλες στην πορεία της εξέλιξής σου και διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στη σταδιακή σου μεταμόρφωση. Αρκεί να βρίσκεις εσύ ποιο είναι κάθε φορά το νόημα, τι θέλει να σου πει ο εαυτός σου, τι έμαθες γι’ αυτόν και σε πόσο περισσότερο και υψηλότερο Φως μπορείς να πας. Σε αυτό το πλαίσιο, το «όντως ισχύει» και το «απλώς είναι η δική σου απάντηση για να διαχειριστείς το θέμα», έρχονται σε ταύτιση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 10 Απριλίου 2019 by and tagged , , , , , , .

Πλοήγηση

Κανόνες για σχολιασμό κειμένων του blog και χρήση της φόρμας επικοινωνίας

Ευπρόσδεκτος ο σχολιασμός κειμένων μου και οποιοδήποτε μήνυμα θα ήθελες να μου στείλεις, αρκεί αυτό που θες να εκφράσεις να μην είναι προσβλητικό,άσεμνο,χυδαίο και γενικώς, προϊόν μνησικακίας.Η αρνητική κριτική ή η διαφωνία για κάτι που γράφω, δεν εμπεριέχονται στον περιορισμό που αναφέρεται πιο πάνω.Μπορείς να τα εκφράσεις αρκεί να μην είναι αφορμή για προσωπική επίθεση άνευ λόγου και αιτίας ή λόγω εθισμού στην δημόσια αντιπαράθεση,φαινόμενο αρκετά συχνό στην εποχή μας. Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

«We shall not cease from exploration

And the end of all our exploring

will be to arrive where we started

and know the place for the first time»

                            T.S.Eliot

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι…

Άδεια Creative Commons
Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου site χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα
Άρα, αν σ' αρέσει η γραφή, γράψε δικές σου σκέψεις με δικό σου τρόπο. Τα κείμενά μου δεν είναι προς κλοπή. Όχι επειδή τα θεωρώ αριστουργήματα.Απλώς,είναι δικά μου δημιουργήματα και δεν θα μου άρεσε να τα δω αλλού με υπογραφή άλλου. Ό,τι θεωρείς χρήσιμο και θες να το εντάξεις σε δικό σου γραπτό, το παίρνεις, αρκεί να αναφέρεις ότι το βρήκες εδώ και το έχει γράψει ...κάποια Ανθή Ψωμιάδου.

Αρέσει σε %d bloggers: