Anthi Psomiadou

Writer, Life Coach, Human Behaviour Researcher

Life Coaching

Η διαδρομή «Συμβουλευτική – life coaching», ξεκίνησε το 2015 με σχετικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συνεχίστηκε αμέσως μετά, με την Coaching Evolution Int’l Academy, με κατεύθυνση αποκλειστικά το life coaching για τα επόμενα επίπεδα πιστοποίησης (Elementary , Foundation, Practitioner). Τα δύο πρώτα έχουν ήδη ολοκληρωθεί ενώ το Practitioner Level  ολοκληρώνεται εντός του 2019. Η Ανθή είναι μέλος του European Mentoring & Coaching Council και η δραστηριότητά της ως life coach, διέπεται από τον κώδικα δεοντολογίας του.

^^^

«Οι Σπουδές σε οποιονδήποτε κλάδο μελετά την ανθρώπινη ψυχολογία και συμπεριφορά, δεν είναι ποτέ από μόνες τους αρκετές. Αν μάλιστα υπάρχει κάτι ενίοτε πιο ισχυρό και από αυτές ως Πηγή Γνώσης , είναι -κατ’ εμέ- η παρατήρηση του ίδιου μας του εαυτού και της συμπεριφοράς των άλλων, ο αναστοχασμός πάνω στα συμπεράσματα της παρατήρησης  αυτής και η αξιοποίηση των εν λόγω συμπερασμάτων.

Νομίζω ότι μέσα μας έχουμε πάντα την πιο κατάλληλη για εμάς απάντηση σε ό,τι μας απασχολεί στην πορεία μας . Απλώς, παγιδευόμαστε από τα κόλπα του μυαλού. Αν λοιπόν δε μείνουμε στη βολική στάση του «δεν ξέρω, πες μου εσύ τη λύση», αν αποφασίσουμε να ακούσουμε ολόκληρο το «μέσα» μας και όχι μόνο τον νου, αν αναλάβουμε την ευθύνη του Εαυτού μας, τότε σαλπάρουμε για ένα εκπληκτικό ταξίδι που θα καταλήξει και πάλι στην Αρχή, για να μας κάνει να αντιληφθούμε ότι γνωρίζαμε ούτως ή άλλως. Απλώς, η διαδρομή χρειαζόταν για τη διεύρυνση της συνείδησης, την απεξάρτηση από τον χρόνο, την κατανόηση της ενότητας της Ύπαρξης(πιθανότατα και για άλλους λόγους που ακόμα δεν έχω ανακαλύψει!)».

cropped-20190608_065141.jpg

 

 

 

EMCC membership banner - jpg option

Κανόνες για σχολιασμό κειμένων του blog και χρήση της φόρμας επικοινωνίας

Ευπρόσδεκτος ο σχολιασμός κειμένων μου και οποιοδήποτε μήνυμα θα ήθελες να μου στείλεις, αρκεί αυτό που θες να εκφράσεις να μην είναι προσβλητικό,άσεμνο,χυδαίο και γενικώς, προϊόν μνησικακίας.Η αρνητική κριτική ή η διαφωνία για κάτι που γράφω, δεν εμπεριέχονται στον περιορισμό που αναφέρεται πιο πάνω.Μπορείς να τα εκφράσεις αρκεί να μην είναι αφορμή για προσωπική επίθεση άνευ λόγου και αιτίας ή λόγω εθισμού στην δημόσια αντιπαράθεση,φαινόμενο αρκετά συχνό στην εποχή μας. Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

«We shall not cease from exploration

And the end of all our exploring

will be to arrive where we started

and know the place for the first time»

                            T.S.Eliot

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι…

Άδεια Creative Commons
Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου site χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα
Άρα, αν σ' αρέσει η γραφή, γράψε δικές σου σκέψεις με δικό σου τρόπο. Τα κείμενά μου δεν είναι προς κλοπή. Όχι επειδή τα θεωρώ αριστουργήματα.Απλώς,είναι δικά μου δημιουργήματα και δεν θα μου άρεσε να τα δω αλλού με υπογραφή άλλου. Ό,τι θεωρείς χρήσιμο και θες να το εντάξεις σε δικό σου γραπτό, το παίρνεις, αρκεί να αναφέρεις ότι το βρήκες εδώ και το έχει γράψει ...κάποια Ανθή Ψωμιάδου.

Αρέσει σε %d bloggers: